Svaka čast: Sanel i Nusret biciklima vozili od Njemačke do BiH da prikupe novac za djecu

0
AA

Bosanci Sanel Hogić i Nusret Fazlić biciklima su uspješno prešli put od Njemačke do Bosne i Hercegovine dug 1.600 kilometara s ciljem prikupljana novčanih sredstava za bolesnu djecu.

Dvojica humanih biciklista su prije jedanaest dana krenuli na nesvakidašnje putovanje dugo 1.600 kilometara - biciklističku turu od Ibbenburena u sjeverozapadnoj Njemačkoj do rodnog Srebrenika u Bosni i Hercegovini.

Nakon dugog puta, stigli su uspješno i bez većih problema u rodni grad gdje su ih dočekali članovi porodica, komšije, prijatelji, ali i djeca s poteškoćama u razvoju, štićenici Udruženja "Spektar" Srebrenik.

Njemački mediji: Tri razloga za litijum iz Srbije i dva protiv

Ovaj podvig dvojice ljubitelja rekreativnog biciklizma imao je i humanu dimenziju. Cilj im je bio prikupljanje donacija za djecu s poteškoćama u razvoju, štićenike Centra "Spektar" Srebrenik.

Tokom ovog putovanja, Sanel i Nusret su vozili i po kiši i po ekstremno visokim temperaturama, ali njihova odlučnost i volja da na kraju puta pomognu drugima nije posustajala.

Humani gest Dragane Mirković: Uplatila 10.000 KM samohranom ocu devetero djece iz Tuzle

Na zadnjoj dionici pred dolazak u Srebrenik, pridružili su im se i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić i šef službe Civilne zaštite Nermin Jašarević, što je dodatno naglasilo značaj ovog humanog poduhvata.

Odluku o ovoj avanturističkoj vožnji donijeli su prije dvije godine, ali zbog zdravstvenih problema morali su sačekati određeno vrijeme. Sada su napokon ostvarili svoj san - doći u rodni kraj biciklom, ali i ostvariti humanu misiju i pomoći djeci u potrebi.

Njihovo putovanje nije samo fizički podvig, već i simbol zajedništva, humanosti i nesebičnosti, inspirirajući i druge ljude da čine dobro djelo za širu zajednicu.

Iz Centra "Spektar" Srebrenik su čestitali Sanelu i Nusretu na humanosti i zahvalili svim ljudima koji su podržali ovu inicijativu, posebno onima koji su donirali sredstva za djecu sa poteškoćama u razvoju kojima će ova pomoć sigurno mnogo značiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak