Sunčana subota u cijeloj BiH, a onda veliki preokret: Meteorolozi najavili jače padavine, evo i gdje

0
Radiosarajevo.ba
Sunčana subota u cijeloj BiH, a onda veliki preokret: Meteorolozi najavili jače padavine, evo i gdje

U Bosni i Hercegovini subotu ujutro, 7. septembra, pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 13; Bugojno 14; Bihać 15; Jajce i Livno 16; Banja Luka, Prijedor, Sarajevo i Široki Brijeg 17; Sanski Most, Tuzla i Zenica 18; Gradačac i Trebinje 19; Mostar 21; Neum 23°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost će usloviti relativno povoljne biometeorološke prilike širom zemlje u prvom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u entralnim i istočnim dijlovima zemlje, zbog mogućih lokalnih pljuskova, opća slika se može blago pogoršati. Lokalne nestabilnosti mogu osjetljivim osobama uticati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati poteškoće sa postojećim bolestima. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 8. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C. 

U ponedjeljak 9. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno su mogući i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Poznati meteorolog najavio velike promjene vremena u septembru: Pogledajte njegovu prognozu

U utorak 10. 9. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. 

U srijedu 11. 9. 2024. sunčanije se očekuje na području Hercegovine. U Bosni prije podne pretežno oblačno uz smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom zmeđu 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C", navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorošlokog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak