Suđenje protiv 5 članova grupe "Pravda za Davida" odgođeno zbog COVID-19

Radiosarajevo.ba
Suđenje protiv 5 članova grupe "Pravda za Davida" odgođeno zbog COVID-19

Sudski proces protiv pet članova neformalne grupe građana „Pravda za Davida“ protiv kojih je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo optužnicu zbog navodnog počinjenog krivičnog djela – "Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti" koje je trebalo biti održano danas u 13:45 u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, odgađa se zbog vanredne situacije sa virusom COVID-19.

 

Iz Grupe Pravda za Davida kažu da zbog vanrednog stanja u kojem se nalazi čitav svijet povodom virusa COVID-19 odlučili su da do daljnjeg obustave neformalna, spontana i svakodnevna okupljanja u parkiću pored Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci.

"Navedenu odluku smo donijeli svjesni rizika koje nosi bilo kakvo okupljanje ljudi, ali i odgovornosti prema čitavoj zajednici u kojoj živimo. Ne predajemo se i ne odustajemo. Pravdu za Davida niko ne može da uništi i zaustavi. I to svakome treba da bude jasno. Onog trenutka kada se završi svjetska pandemija i kada se ukine vanredna situacija u državi, mi nastavljamo po starom – sve dok ubice i oni koji zataškavaju ubistvo Davida Dragičevića ne budu privedeni licu pravde. U ovoj situaciji smo u obavezi da budemo društveno odgovorni", poručuju iz Grupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak