Sud u Ljubuškom ne želi odlučivati o pritvoru Buntiću: "Njegova majka je naša zaposlenica"

5
Radiosarajevo.ba
Sud u Ljubuškom ne želi odlučivati o pritvoru Buntiću: "Njegova majka je naša zaposlenica"

Općinski sud u Ljubuškom ne želi odlučivati o određivanju pritvora Denisu Buntiću po žalbi kantonalnog tužilaštva te su zatražili vlastito izuzeće iz tog predmeta, potvrdili su Jutarnjem listu na Općinskom sudu u Ljubuškom.

"Općinski sud u Ljubuškom je tokom jučerašnjeg dana putem faksa zaprimio žalbu nadležnog tužilaštva na Rješenje o određivanju mjera zabrane broj 63 0 K 047548 23 Kpp od 23.9.2023. godine. Obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", rekli su Jutarnjem na sudu.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće je trebalo odlučivati o žalbi tužilaštva na odluku koju je samo donijelo ranije, a kojom Buntiću nije određen pritvor zbog porodičnog nasilja i držanja oružja.

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Zanimljivo je kako se u startu nisu izuzeli iz tog predmeta, kada mu nisu odredili pritvor već samo mjere zabrane prilaženja i kontaktiranja žrtve. Isto tako, već četiri godine na istom tom sudu vodi se postupak protiv Denisa Buntića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, te niti u tom slučaju sud u Ljubuškom nije pronašao razloge za svojim izuzećem.

Oglasila se Klara Buntić: 'Beba je bolesna i to mi je najveći prioritet'

O izuzeću sada mora odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu, a onda i o dodjeli spisa drugom sudu, ako odbije zahtjev suda u Ljubuškom, što će samo odužiti postupak, a time i agoniju zlostavljane Buntićeve supruge Klare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak