Sud BiH odbacio zahtjev odbrane Milorada Dodika: Sena Uzunović nastavlja suditi

2
Radiosarajevo.ba
Sud BiH odbacio zahtjev odbrane Milorada Dodika: Sena Uzunović nastavlja suditi

Vanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine u četvrtak, 10. oktobra, nije prihvatilo zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sutkinje Sene Uzunović.

Vanraspravno vijeće je donijelo rješenje kojim je zahtjev advokata Milorada Dodika, Gorana Bubića, odbacilo kao nedopušten.

Podsjetimo, Dodikova odbrana je u srijedu, 9. oktobra, zatražila izuzeće Sene Uzunović kao postupajuće sutkinje u predmetu protiv Milorada Dodika i v. d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, koje Tužilaštvo tereti za neizvršavanje odluka OHR-a.

I međunarodne agencije u potrazi za osobama koje su dojavljivale bombe u sarajevske škole

Izuzeće Sene Uzunović je zatraženo na ročištu pred Sudom BiH 9. oktobra, "jer nije dozvolila da se razjasni da li je dopis o izjašnjavanju o dokazima Tužilaštva BiH dostavljen odbrani".

Advokat Goran Bubić je nakon posljednjeg ročišta rekao da Tužilaštvo BiH želi da provuče dokaze koji to ne bi mogli da budu ni na jednom sudu.

Šta se danas dešavalo na suđenju i zašto je ročište prekinuto: Dodik zamalo i udaljen iz sudnice

"Dokaz je Aneks 10 koji nije izveden mjesecima i on ide u prilog odbrani, ali Tužilaštvo u replici svojih dokaza nastoji progurati dokument koji nije vjedostojan i koji je skinut sa sajta UN", rekao je Bubić.

Suđenje Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću će se nastaviti 16. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak