Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca

1
Radiosarajevo.ba
Stigla prognoza do 2. augusta: Osvježenje, pa opet vreline, a evo šta donosi početak osmog mjeseca

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) objavili su srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 2. augusta ove godine.

Kako navode, sparno i nestabilno vrijeme prognozira se do 23. jula. Velika je vjerovatnoća za lokalne pljuskove uz intenzivne padavine i grmljavinu, te olujni vjetar i povremeno grad, posebno u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima Bosne, dok se na zapadu i jugu naše zemlje očekuje nešto stabilnije vrijeme uz više sunca i vrlo malo padavina.

Potom od 24. jula stabilno i sunčano, širom zemlje, uz temperature zraka u granicama prosječnih za ovo doba godine. Nova nestabilnost i osjetno svježije prognozira se početkom augusta.

Preminula partnerica jednog od najboljih glumaca svih vremena: Bila je 31 godinu mlađa od njega

Do 20. jula, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 17 do 22, u Hercegovini od 24 do 29 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 34 do 40 °C. Nešto ugodnije temperature zraka očekuje se od 21. do 24. jula sa minimalnim u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 °C i maksimalnim od 29 do 34 °C, a na krajnjem jugu i sjeveru i do 38 °C.

Period sa natprosječno visokim temperaturama zraka prognozira se od 25. do 30. jula uz jutarnje u Bosni od 18 do 23 te Hercegovini od 21 do 26, danju u Bosni i Hercegovini između 36 i 41 °C. Početak mjeseca augusta obilježiće nešto niže i ugodnije vrijednosti temperature zraka, sa minimalnim od 12 do 17 i maksimalnim od 23 do 29 °C, javlja FHMZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak