Stanivuković nagradio radnika jer je spasio život sugrađanki

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković nagradio radnika jer je spasio život sugrađanki

Đorđe Kuštrinović, radnik Gradske uprave Banja Luka nagrađen je od strane gradonačelnika Draška Stanivukovića jer je prije nekoliko dana spasio život sugrađanki.

Za Kuštrinovića je u četvrtak upriličen prijem u Gradskoj upravi, a Stanivuković mu je tom prilikom kao simboličnu nagradu zbog pravih vrijednosti koje se moraju cijeniti i nagrađivati uručio sat, dobit će i dodatak na platu.

"Ovo je čovjek koji je spasio život naše sugrađanke. Ovo su heroji koji žive sa nama. Posebno ponosan zbog činjenice, da je u pitanju radnik naše Gradske uprave, dužnost mi je bila da mu se kao gradonačelnik zahvalim na herojskom činu. Ovo su vrijednosti koje moramo njegovati i lekcije humanosti koje svi moramo da učimo.

Posebno danas, kada u ovoj turbulentnoj svakodnevnici, ne obraćamo preveliku pažnju jedni na druge, on je zastao, rizikujući svoj život. Pozvali smo i nagradili našeg hrabrog radnika, Đorđa Кuštrinovića, za čiji herojski čin je čula cijela RS. Banja Luka je grad koji zna da cijeni prave vrijednosti i koji će nagrađivati ovakva djela, jer naš grad i jeste grad najhrabrijih i najhumanijih ljudi", poručio je Stanivuković.

Napomenimo da je Kuštrinović, kako su mediji i ranije objavili, spriječio sugrađanku u namjeri da izvrši samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak