Šta se dešava iza zatvorenih vrata u rezidenciji Europske unije u Sarajevu?

7
A. S.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba je pred rezidencijom Europske unije u Sarajevu, gdje se prema našim saznanjima održava sastanak stranaka 'osmorke' i HDZ-a sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Kako javlja naš fotoreporter Dženan Kriještorac ispred rezidencije EU u Sarajevu je veliki broj pripadnika MUP-a KS i veliki broj novinarskih ekipa koji čekaju izlaske lidera stranaka da bi od njih dobili prve informacije.

Portal Radiosarajevo.ba je saznao da je na sastanak stigao i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH. Kako smo uspjeli saznati, Čović je bio prvo došao pred zgradu Delegacije EU u Sarajevu, ali je naišao na "zatvorena vrata".

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Tek kasnije je dobio informaciju da se sastanak 'osmorke' i HDZ-a BiH sa Delegacijom EU održava u rezidenciju Delegacije EU.

Podsjetimo, Čović je proteklih dana najavio intervenciju visokog predstavnika, a za HDZ je prihvatljivo samo jednokratno rješenje, s tim da ostaje obaveza stranaka da u roku od šest mjeseci nakon uspostave vlasti dođu do dogovora o izmjenama Ustava BiH i Izbornog zakona BiH.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, na sastanku u rezidenciji EU u Sarajevu je i američki ambasador Michael Murphy.

Sa sastanka je prvi izašao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, ali nije dao izjavu novinarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak