Srbijanski advokat: Plakati 'mi nismo genocidni' su najveće brukanje u historiji svjetskih sramota

8
Radiosarajevo.ba
Srbijanski advokat: Plakati 'mi nismo genocidni' su najveće brukanje u historiji svjetskih sramota

Srbijanski advokat Čedomir Stojković prokomentirao je danas kampanju na bilbordima koji su osvanuli diljem BiH, ali i Srbije.

Naime, kako smo već pisali, jutros, 23. maja, uoči glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda o rezoluciji u genocidu u Srebrenici, u brojnim gradovima osvanuli su plakati na kojima piše: "Mi nismo genocidan narod. Pamtimo... Ponosna Srbija i Srpska."

Advokat Stojković, šokiran viđenim, na platformi X je napisao:

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"U historiji svjetskih sramota najvećim odvratnim slovima bit će ispisano brukanje koje je režim napravio Srbiji prostačkom kampanjom na medijima, bilbordima, Mordor kuli...: "MI NISMO GENOCIDAN NAROD". Ovo je jednako kampanji: "MI NISMO KURVE"

Stranci redom me pitaju: 'Jel moguće da se trudite da vas svi vide kao gedže gluperde?!'. Umjesto da odgovorim, slegnem ramenima i izbečim oči", zaključio je ugledni advokat.

I dok je bilo, očekivano, onih koji su advokata proglasili izdajnikom, ipak su se mnogi Srbijanci saglasili s njegovim stavom, pa su u komentarima poručili:

"Definitivno imamo veliki problem u Srbiji s ovim ljudima. Jednostavno nas brukaju na svakom koraku."

"A, šta očekivati od organizovane kriminalne grupe na vlasti?"

"Oni su bruka, ali mi smo g*vna koja su to dopustila."

"Sramota, stid i nemoć me obuzima. A sve su on i njegovi učitelji učinili da bude ovako. Od starta, od kad su ti izrodi počeli da haraju i brukaju parlament, pa redom i do današnjeg dana lažu, seju mržnju, strah i primitivizam, o kulturi ne govorim, uzalud. Zlo koje nas guta 30 godina."

"Primitiva na vrhuncu."

"Svi narodi dotaknu dno, samo mi imamo napreDno, dno bez kraja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak