Sramotne izjave Rajka Vasića: "Ja sam njih klao... Da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko"

30
L. M.
Sramotne izjave Rajka Vasića: "Ja sam njih klao... Da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko"

Član Glavnog odbora SNSD-a (stranka Milorada Dodika) i nekadašnji generalni sekretar te stranke Rajko Vasić ponovo šokira javnost svojim skandaloznim izjavama.

Na dan kada su pale prve žrtve opsade Sarajeva, Vasić je u podcastu, čije ime nećemo spominjati jer antidržavnim djelima ne treba davati medijski prostor, kazao da je 'u ratu klao' i da je pomirenje nemoguće.

"Bosna i Hercegovina, pomirenje, suživot, Bog-otac... ma kakvo pomirenje, ja sam njega klao i on mene. O kakvom pomirenju mi pričamo i o gradnji zajedničke države, pa da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko", kazao je, između ostalog, čovjek koji je u nekoliko navrata prijetio novim genocidom.

Važna obavijest za građane: Zbog incidenta obustavljen tramvajski saobraćaj u Sarajevu

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić na društvenoj mreži X.com 2018. godine.

Nakon toga je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo da provodi istražne radnje u ovom predmetu - i to bi bilo sve.

U martu 2022. godine zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Damir Arnaut podnio je krivičnu prijavu protiv Rajka Vasića jer je rekao da "može doći minirati zgradu BHRT-a".

Nije poznato da li je Tužilaštvo uradilo išta po pitanju skandaloznih izjava Rajka Vasića koji unosi nemir, a posebno uznemiravajući žrtve rata.

Ovaj posljednji fašistički ispad Dodikovog ideologa krajnji je apel Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da reagira - šta je radio i gdje je bio Rajko Vasić tokom agresije na BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak