Spektakularni modni video Kaftan Studija: Znak zahvalnosti prema svim damama

0
Radiosarajevo.ba
Spektakularni modni video Kaftan Studija: Znak zahvalnosti prema svim damama

Jedan od najpoznatijih modnih dvojaca iz BiH sestre Emina Hodžić Adilović i Nermina Hodžić koje djeluju pod brendom Kaftan studio su za sve poštovaoce njihovog rada priredile novi modni video kojim ponovno podsjećaju na eleganciju, ljepotu, gracioznost i dostojanstvo bosanske žene.

Projekat je nastao kao znak zahvalnosti Kaftan studija prema svim damama koje su im kroz godine predanog rada bile inspiracija, sa kojima su zajedno sanjale i istinski uživale dizajnirajući svaki outfit, kao i za sve one sa kojima i dalje nastavljaju sanjati i graditi svoju uspješnu modnu priču.

Režiju videa potpisuje kreativna direktorica Kaftan studija Emina Hodžić Adilović.

Zapalio se shopping centar u Hrvatskoj: Vatrogasci izvlačili ljude iz lifta

"Od samog osnivanja Kaftan studija jedna od naših osnovnih ideja jeste da kroz rad, obrazovanje, profesionalni pristup pokažemo ali i dokažemo da je, uprkos kompletnoj BH problematici, ipak moguće praviti ozbiljne iskorake i ostvarivati vrhunske rezultate kako na domaćem tako i na internacionalnom nivou – drago mi je da u tome uspjevamo.

Ovaj kompletan projekat je Made In BiH, željela sam snimati u prostoru koji će na svojevrstan način biti refleksija BiH i zato sam odlučila da realizacija projekta bude u rezidenciji Konak koja je naš prelijepi arhitektonski dragulj, ali koja se urušava i već godinama propada. Kao takva rezidencija Konak je na nekoj simboličkoj ravni i odraz same Bosne i Hercegovine danas.

Može zvučati kao isprana fraza, ali ja zaista volim svoju domovinu, gradove i ljude u BiH. Neumorno se nadam, možda idealistički naivno, da je radom, ljepotom, kulturom i kreativnošću moguće mijenjati stvari na bolje. Mi zajedno sa ostalim našim kolegama umjetnicima uporno radimo, postižemo internacionalne uspjehe i rezultate ali uvijek iznova sanjamo neku bolju BiH."

U sklopu projekta uskoro će biti prezentiran i modni editorijal koji je nastao u saradnji sa fotografkinjom Aidom Redžepagić.

Za kreiranje ovog modnog videa Kaftan studio je angažovao neke od najboljih bh. profesionalaca koji su kroz umjetnost, dizajn, muziku, fotografiju, doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Režija: Emina Hodžić Adilović
Dizajn: Kaftan studio
Direktor fotografije: Almir Đikoli
Muzika: Tihomir Radić Toshi
Saz: Mirza Redžepagić
Montaža: Muamer Adilović
Model: Amra Čerkezović
Majstori svjetla: Safet i Sejdalija Kutlovac / K-Light
Šminka: Maja Talović
Frizura: Ensar Dervišbegović
Fotografija: Aida Redžepagić
Nakit: Elird
Asistenti direktora fotografije: Hana Elezović, Enis Mulaosmanović, Emir Špago
Asistenti svjetla: Adnan Pertef, Armis Bećirović, Vedad Kutlovac
Asistentica fotografije: Monika Andrić
Volonteri: Elif Adilović, Muhamed Mehić, Sanita Kapetanović
Filmska i video oprema: Aldin Arnautović / Grip Team

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak