Spahović, voditelj potrage za nestalim Bradićem, otkriva: Ovako smo našli Semina

Radiosarajevo.ba

Kada si na terenu tri dana i kada pronađeš osobu za kojom tragaš još i živom, ne znam da li postoji veća satisfakcija. Presretan sam, kao i cijeli moj tim, ali i svi oni koji su od subote tragali za Seminom Bradićem, to je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao Sabahudin Spahović, voditelj potrage za mladićem iz mjesta Krpeljići, kojem se u subotu izgubio svaki trag, a danas je pronađen.

Lijepa vijest: Semin Bradić iz Travnika pronađen živ

Spahović je za naš portal potvrdio da je Bradićem pronađen iznad Starog grada Travnik.

„Dečko je prilično iscrpljen... Pronašli smo ga iznad Starog grada.. U potrazi, osim mog tima, velike zasluge idu i na račun pripadnika jedinice za Specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjo-bosanskog kantona, kao i pripadnicima Policijske uprave Travnik, koji su bili uz nas protekla tri dana“, dodao je Spahović, naglašavajući da je u akciji pronalaska učestvovalo više od 200 osoba.

On je rekao da je na mjestu gdje se pronađen obavljen ljekarski pregled Bradića, nakon čega je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Travniku.

„Bio je nasmijan i veseo kada je pronađen... Proteklih 72 sata, tri dana kako je krenula zvanična potraga za Seminom, nismo oka sklopili. Sada idemo pošteno odmoriti“, dodao je Spahović za Radiosarajevo.ba.

FOTO: Radiosarajevo.ba: Sabahudin Spahović, voditelj potrage za nestalim Seminom Bradićem

Podsjetimo, nestanak mladića Semina Bradića iz sela Krpeljići kod Travnika prijavljen je  u subotu 2. marta. Zvanična potraga je krenula u ponedjeljak.

Mladić je posljednji put bio viđen kod Greblja u Bandolu. Semin je mladić s poteškoćama u razvoju, boluje i od epilepsije te ima problem s bruhom zbog kojeg bi često zauzimao čučeći položaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak