Slučaj djevojčice iz Sarajeva: Iz Tužilaštva KS potvrđeno da se još poduzimaju radnje provjere

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj djevojčice iz Sarajeva: Iz Tužilaštva KS potvrđeno da se još poduzimaju radnje provjere

Djevojčica (16) preminula je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 11. oktobra 2024. godine nakon što je dovezena u teškom stanju, usljed komplikacija, a potvrda za medije došla je 15. oktobra 2024. godine kada je slučaj izašao u javnost.

Djevojčica Džejla Drapić je sa roditeljima potražila pomoć zbog jake zubobolje. Stanje se naglo pogoršalo, a usljed upalnog procesa razvila se sepsa. U veoma teškom stanju, hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo poduzelo je potrebne radnje za utvrđivanje uzroka smrti, kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba.

Na protestu protiv Schmidta obratio se i Zlatan Begić: Niste s nama završili, a mi smo tek počeli!

U četvrtak, 17. oktobra 2024. godine, za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić rekla je da "Tužilac poduzima radnje provjere, o pojedinačnim radnjama nećemo obavještavati javnost". 

Podsjećamo, u srijedu 16. oktobra 2024. godine objavljeno je saopćenje iz stomatološke ordinacije dr. Harisa Mekića, a danas prepiska doktora sa majkom preminule djevojčice. 

Više o slučaju možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak