Slijedi razvedravanje u cijeloj BiH: Objavljena prognoza za subotu i nedjelju

Radiosarajevo.ba
Slijedi razvedravanje u cijeloj BiH: Objavljena prognoza za subotu i nedjelju

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar i Ivan Sedlo 11; Livno i Sokolac 12; Bugojno 13; Bihać, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 14; Gradačac, Grude, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica, Trebinje, Tuzla, Zenica i Zvornik 15; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj i Stolac 16; Mostar 17; Neum 18 sterena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 7hPa je ispod normale i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini promijenljiva naoblaka. Prije podne u većem dijelu zemlje je izgledna prolazna kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovni veći dio dana vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stepena.

U Sarajevu promijenljiva oblačnost. Prije podne povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Relativno nepovoljne biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva, uz tmurno i kišovito vrijeme, moguće su nešto izraženije tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Nakon prolaska pogoršanja, opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji, izraženije sa dolaskom noći.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

U petak 27.09.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 27 stepeni.

U subotu 28.09.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu od 14 do 18, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

U nedjelju 29.09.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 28 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak