Šemsudin Mehmedović: "Schmidt ide u Strazbur da izvede miniranje bh. puta u EU"

20
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović: "Schmidt ide u Strazbur da izvede miniranje bh. puta u EU"

Zvaničan stav Europske unije o svjedočenju visokog predstavnika Christiana Schmidta u predmetu Kovačević na sudu u Strazburu jasno govori da je Schmidtovo djelovanje samostalno bez podrške EU i da je odvojeno od EU, ali i upereno protiv "dalje ustavne i izborne reforme kako bi se osigurala jednakost i nediskriminaciju svih građana, posebno primjenom sudske prakse Evropskog suda za ljudska prava proistekle iz predmeta Sejdić-Finci", smatra Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i lider stranke Naprijed BiH.

On je stava kako je "odluka Schmidta, da zajedno s [hrvatskim premijerom Andrejem] Plenkovićem i [šefom HDZ-a Draganom] Čovićem ruši presudu u slučaju Kovačević udaljavanje BiH od EU i snažno skretanje s evropskog puta".

"Schmidt ide u Strazbur da izvede miniranje puta u EU. Hrvatska je potpuno demaskirana i potpuno je jasno da Hrvatska samo verbalno stoji kao pomagatelj i lobista BiH za približavanje EU, a zapravo čini sve da je udalji sa tog puta i ostavi kao taoca dogovora iz Karađorđeva. I naravno, jasan je zaključak da su susjedi BiH Hrvatska i Srbija glavne prepreke za priključenje BiH EU i da su odlučni da je zadrže van EU kako bi zadržali svoj utjecaj i interes u BiH, a preko svojih satelita u BiH", poručio je Mehmedović, pa zaključio:

U akciji FUP-a uhapšen državljanin Turske zbog međunarodnog krijumčarenja ljudi

"Nakon ovog treba podsjetiti da je Gabriel Escobar rekao da BiH u EU može ući samo s Daytonskim sporzumom. Ali, očito i sa sporazumom iz Karađorđeva i ostati u nezvaničnoj, ali praktičnoj uniji hrvatskog i srpskog sveta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak