Šekib Umihanić novi direktor UKC-a Tuzla

4
Radiosarajevo.ba
Šekib Umihanić novi direktor UKC-a Tuzla

Prof. dr. Šekib Umihanić u utorak, 9. aprila, imenovan je za za vršioca dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKC), potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Na vanrednoj sjednici Vlade TK odluka je donesena odluka i data saglasnost na prijedlog Upravnog odbora UKC Tuzla.

Umihanić će na poziciju vršioca dužnosti direktora UKC Tuzla zamijeniti Denijala Tulumovića.

Kupili osnovnu školu i pretvorili u prekrasnu vilu: 'Tražimo Miroslava i Milku - neka nam se jave'

Potvrđeno je njegovo imenovanje nakon sjednice Vlade TK za vršioca dužnosti do imenovanja direktora, najduže šest mjeseci.

CV Šekiba Umihanića

Umihanić Šekib je rođen 25. 06. 1970. u Bašigovcima, općina Živinice. Od 10. 04. 2002. radi u Klinici za otorinolaringologiju, cervikofacijalnu i maksilofacijalnu hirurgiju, UKC Tuzla.

Specijalistički ispit iz otorinolaringologije položio je 21. 12. 2006. U periodu od 01.01.2007. do 01.07.2009. obavljao je dužnost šefa odjeljenja za odrasle, Klinike za ORL, CF i MF hirurgiju, a od 01.07.2009. obavlja dužnost šefa audiološko fonijatrijskog odjeljenja, Klinike za bolesti uha, grla i nosa, UKC Tuzla. Izabran je 27.09.2007. za Višeg asistenta na nastavnom predmetu "Otorinolaringologija".

Izabran je 06.07.2012. u naučno zvanje- Docent za nastavni predmet "Otorinolaringologija" na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Tuzli. Za uspješan rad i postignute posebne rezultate na zaštiti zdravlja stanovništva dodijeljen mu je 07.04.2012, naziv Primarijus. Educiran je iz otohirurgije u Prvoj ORL klinici Bratislava - Slovačka; Edirne, Malattia, Istanbul- Turska. Edukaciju iz rinosinusne hirurgije obavio je u Univerzitetskoj bolnici Šalata, Zagreb. Edukaciju iz dječije otorinolaringologije obavio je u Cincinnati Children's Hospital Medical Center, Cincinnati, USA. Obavio je edukaciju iz kohlearne implantacije u Kajetany- Poljska; Innsbruku i Kremsu- Austrija. Oženjen je, otac je jedne kćerke i dva sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak