Šef Milanovićevog štaba otkrio: Glasačima u BiH davali bon od 500 kuna!

Radiosarajevo.ba
Šef Milanovićevog štaba otkrio: Glasačima u BiH davali bon od 500 kuna!

Nikola Jelić, šef izbornog štaba Zorana Milanovića, bivši novinar i glasnogovornik Vlade Hrvatske teško je optužio tim aktuelne hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da se hrvatskim glasačima u Bosni i Hercegovini za izlazak na biralište daje i Konzum bon od 500 kuna?!

Piše: F. V.

„Jel' zato Borg spašavao Agrokor - da može kupovati izbore!?“, upitao je Jelić u svojoj objavi na Twitteru.

 
 
Jelić je zapravo objavio SMS poruku kojom se animiraju glasači u BiH da daju glas aktuelnoj hrvatskoj predsjednici.

„Ako ste zainteresirani, imamo organiziran prijevoz na birališta, ukoliko ste zainteresira slobodno nam ostavite kontakt starijih članova vašeg kućanstva. Svaki glas je važan, nemojte dopustiti da našom državom upravlja član ljevice i komunista“, piše u poruci sa hrvatskog telefonskog broja.

Pozivaju glasači da se pridruže mladeži HDZ-a, te da ostvare besplatan put u Međugorje s još jednom osobom po njihovom izboru.

„Uz put u Međugorje, ostvarujete pravo i na Konzum bon u iznosu od 500 kuna, a sve što trebate je dostaviti foto doka kakos ste svoj glas zaista dali Kolindi Grabar-Kitarović“, tvrdi se u SMS-u kojeg je Jelić objavio.

Prema zvaničnim podacima iz Hrvatske, do 16:30 sati glasalo 43,52 posto hrvatskih birača, što je 190.000 ljudi više nego u prvom krugu.

Veliki porast broja birača bilježi se u BiH, a hrvatski mediji tokom dana su izvještavali o velikim gužvama. Prema pojedinim analitičarima, to bi moglo donijeti prevagu na predsjedničkim izborima u korist Grabar-Kitarović.

Birališta se zatvaraju u 19 sati.

Bogr, kojeg pominje Jelić je, podsjetimo, neformalna grupa, navodni saradnici na izradi Zakona 'Lex Agrokor, grupa koja je iz Agrokora izvukla više od 67,7 miliona eura iz Konzuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak