SDP uputio javno izvinjenje zbog napada na novinarku

Radiosarajevo.ba
SDP uputio javno izvinjenje zbog napada na novinarku

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje verbalni napad Refika Ahmedinovića na Editu Muharemagić, novinarku RTV-a Slona u Tuzli. "Svaki napad na novinare i njihovu profesiju je nedopustiv za SDP, bez obzira na to o kome se radilo.", rekli su u saopćenju.

Predsjedništvo SDP-a će razmotriti ovaj napad i preduzeti sve mjere kako se ovkva situacija nikada više ne bi ponovila. Predstavnici SDP-a su kontaktirali Editu Muharemagić i uputili joj javno izvinjenje, uz oštru ogradu od incidenta koji se desio, saopćio je Centar za informisanje ove stranke.

Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije su osudili upad Refika Ahmedinovića, zastupnika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, u prostorije tuzlanskog RTV-a Slon i napad na novinarku Editu Muharemagić.

Napad se dogodio u ponedj u ranim jutarnjim satima kada je Ahmedinović, ujedno i predsjednik Kantonalne antikorupcijske komisije, nenajavljeno upao u redakciju, da bi negodovao zbog pismenog zahtjeva te medijske kuće za davanjem izjave o radu te komisije. Ahmedinović je grubo izvrijeđao novinarku, upozorivši je kako je ona tek počela da živi, i da nema pojma "ko je on".

FENA/FTV/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak