SDA: Potrebno je podhitno prestati s politizacijom odgovora na Upitnik EK

Fena
SDA: Potrebno je podhitno prestati s politizacijom odgovora na Upitnik EK
Stranka demokratske akcije u novom saopćenju podržala je izradu i finalizaciju odgovora iz Upitnika Europske komisije, kao ključni uvjet za kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Iz ove stranke ističu kako je to "inventura ekonomskog, društvenog, političkog i pravnog stanja u državi".

"Upitnikom se ništa ne legalizira, niti prihvata ili prejudicira. Odgovori na Upitnik nisu ni Ustav, ni zakon, nego realan prikaz aktuelnog stanja i zato treba prestati s politizacijom pitanja iz Upitnika u pokušaju zbunjivanja javnosti i stjecanja sitnih političkih poena. Posebno što to rade partije koje su osam godina držale u blokadi evropski put BiH", saopćeno je iz SDA.

Napomenuli su da odgovorima na Upitnik ne može biti umanjen značaj bilo koje reforme ili bilo koje aktivnosti obavljene u BiH u skladu sa Ustavom i zakonima, tako da, potvrdili su u SDA, neće biti dovedeni u pitanje ni rezultati Popisa stanovništva iz 2013. godine koji je obavljen u skladu s Zakonom BiH i preporukama EUROSTAT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak