Sastanak Denisa Bećirevića i Bosanaca Sjedinjenih Američkih Država: Povezivanje progresivnih ljudi

3
Radiosarajevo.ba
Sastanak Denisa Bećirevića i Bosanaca Sjedinjenih Američkih Država: Povezivanje progresivnih ljudi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović razgovarao je sa predstavnicima Kongresa Bošnjaka svijeta i New England Friends of Bosnia and Herzegovina

Bećirović je razgovarao u Washingtonu sa Azemom Derviševićem, predsjednikom Kongresa Bošnjaka svijeta (KBS), Zerinom Dervišević-Hasan članicom rukovodstva New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBIH), neprofitne organizacije koja okuplja prijatelje Bosne i Hercegovine, i članom Odbora NEFBiH Kemalom Čolakhodžićem.

Predstavnici ovih uticajnih organizacija podržali su aktivnosti i inicijative člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića tokom njegove posjete Sjedinjenim Američkim Državama, konstatujući da takvi potezi vode jačanju pozicije BiH u SAD-u.

Zlatan Ibrahimović otkrio u kakvim je odnosima sa porodicom: 'Morate razumjeti Balkan'

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se sa članom Kongresa SAD Michaelom Turnerom

Azem Dervišević, predsjednik KBS i član Upravnog odbora Radne grupe za BiH, koja okuplja ljude porijeklom iz BiH i Amerikance, poručio je da će se KBS i dalje zalagati za povezivanje progresivnih ljudi u BiH i inostranstvu s ciljem pripreme i realizacije novih projekata za dobrobit domovine.

Dervišević je pozdravio uspostavljanje Savjeta pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH Bećirovića, izražavajući spremnost za doprinos u radu i djelovanju, a posebno u Savjetu za dijasporu koji uskoro treba biti uspostavljen. Uputio je poziv Bećiroviću da u Parlamentu države Massachusetts prisustvuje obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Radna grupa za BiH ima četiri glavna cilja: borba protiv negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, ulazak BiH u NATO, članstvo BiH u Evropskoj uniji i ustavne promjene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak