Sastali se Bećirović i Luigi Sereca, novi šef Delegacije EU: 'Velika je priviliegija biti ovdje'

1
Radiosarajevo.ba

Italijan Luigi Soreca, novi šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, u srijedu, 4. septembra, imao je susret u Sarajevu sa predsjedavajućim Predsjedništva naše zemlje Denisom Bećirovićem.

Susret je organiziran da bi visoki diplomata iz Italije predao akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sastanak u Sarajevu prošao je na obostrano zadovoljstvo, gdje su Soreca i Bećirović razgovarali o europskom putu Bosne i Hercegovine, kako bi ova europska država ispunila sve uvjete koji se od nje traže da bi postala članom europske porodice u što skorije vrijeme.

Pogledajte finalni nastup Ismaila Barlova: Fantastična utrka koja je donijela srebro

Podsjetimo, od 1. septembra Luigi Soreca je na poziciji šefa Delegacija EU u Bosni i Hercegovini zamijenio Austrijanca Johanna Sattlera.

Visoki predstavnik EU Josep Borrell za njegovog nasljednika predložio je Italijana Luigija Sorecu, koji je aktuelni specijalni predstavnik Europske službe za vanjske poslove za pitanja migracija.

Nešto kasnije i Luigi Soreca se oglasio na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter). Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Danas sam predao akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva Denisu Bećiroviću. Moj rad na predstavljanju u i rad s građanima i vlastima BiH za pristupanje BiH Europskoj uniji službeno počinje sada. Velika je privilegija biti ovdje. Veselim se našem zajedničkom radu", kazao je Luigi Soreca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak