Sarajevo je danas bilo najhladniji grad u BiH: Meteorolozi najavili - evo kad opet stiže snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo je danas bilo najhladniji grad u BiH: Meteorolozi najavili - evo kad opet stiže snijeg

Danas je u većem dijelu naše zemlje preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. Nešto sunčano je bilo na jugu Hercegovine. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 8; Sarajevo-Bjelave 11; Bugojno, Gradačac, Jajce, Srebrenica, Tuzla 12; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Livno, Sanski Most 13; Doboj, Zenica 14; Široki Brijeg 17; Trebinje 18; Mostar, Neum 19;

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Na jugu Hercegovini uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 20 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 7, a dnevna oko 12 °C.

Dnevnik Radija Sarajevo | Amel Kapo: 'Baš je predivno sa Ismailom živjeti svoj san. Neka potraje...'

U ponedjeljak 16.09.2024., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 21 °C. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći slaba kiša se očekuje u Hercegovini i ponegdje u Bosni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak