Samantha Power posjetu BiH započinje sa Baščaršije

4
Radiosarajevo.ba
Samantha Power posjetu BiH započinje sa Baščaršije

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power sinoć je stigla u Sarajevo, a vijest je objavila putem Twittera.

"Upravo sam sletila u Bosnu i Hercegovinu, zadivljujuću zemlju u kojoj sam živjela kao novinarka devedeseih godina.

Drago mi je da sam se vratila, ovaj put kao administratorica USAID-a kako bi reafirmirali snažno partnerstvo SAD i naroda BiH. Još mnogo toga slijedi", poručila je Power.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Za danas je najavljeno da će se Samantha Power prvo obratiti medijima u 10.30 sati na Baščaršiji u ulici ispred Baščaršijske džamije. 

Također, Power će se sastati sa zvaničnicima iz vlasti, civilnim društvom i mladim aktivistima, istraživačkim novinarima, zaštitnicima životne sredine, liderima malih preduzeća i preživjelim žrtvama rata.

U našoj zemlji će Samantha Power ostati do 21. januara.

"Ova posjeta dešava se u vrijeme povećanih tenzija i užarene retorike. Administratorka će tokom posjete naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da se za sve građane BiH izgradi sigurna i stabilna budućnost", saopćeno je ranije iz Ambasade SAD.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak