Sablasni prizori na HE Grabovica: Gomila otpada i dalje pluta rijekom

4
Radiosarajevo.ba

Ekipa portala Radiosarajevo.ba u srijedu, 16. oktobra, obišla je Hercegovinu i područja zahvaćena katastrofalnim poplavama koje su se dogodile u petak, 4. oktobra. 

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je iz zraka snimio sablasne prizore iznad HE Grabovica. Još se na brani nalazi velika količina otpada.

Nakon razornih bujičnih poplava na teritoriji Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, od kojih su najviše pogođene općine Jablanica i Konjic, tone otpada nagomilale su se na hidroelektrani Grabovica i Jablanica, na rijeci Neretvi.

Azem Vllasi: 'Teško Bosni koja mora slušati Dodika, čudi me šutnja zvaničnog Sarajeva'

Podsjetimo, magistralna cesta M 17 Jablanica – Potoci Rješenjem Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija od danas, 16. oktobra, od 15:00 sati puštena je u promet bez vremenskog ograničenja, obavijestilo je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

S obzirom na to da je okončana potraga za osobama nestalim u prirodnoj nesreći u Donjoj Jablanici, kao i da je upravitelj magistralne ceste osigurao uvjete za odvijanje saobraćaja, Ministarstvo je na prijedlog JP Ceste FBiH donijelo spomenuto rješenje.

Više o tome možete čitati na linku OVDJE.

Više o poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak