Roditelji zabrinuti: Traže hitno puštanje Keskina da se brani sa slobode

Radiosarajevo.ba
Roditelji zabrinuti: Traže hitno puštanje Keskina da se brani sa slobode

Vijeće roditelja Richmond Park Schools Bihać izrazilo je nezadovoljstvo zbog postupanja prema Fatihu Keskinu, direktoru ove škole, te traže da hitno bude pušten na slobodu.

U saopćenju za javnost naveli su da su obaviješteni da je Keskin uhapšen 3. decembra, te da su kao roditelji zabrinuti zbog načina postupanja prema njemu.

„Kako smo kao roditelji zabrinuti o načinu postupanja prema direktoru ove škole, očekujemo informaciju o daljnjem razvoju situacije oko postupanja prema direktoru. Stoga ovim putem tražimo da u najkraćem vremenu informišete Vijeće roditelja o razlozima hapšenja“, istaknuto je u saopćenju.

Navode i da od nadležnih institucija traže da u postupaju prema Keskinu u potpunosti primijene načelo nevinosti „sve dok se u odgovarajućem postupku dokaže bilo kakva odgovornost“.

„Svakako tražimo da se u postupku prema gospodinu Keskinu uvaži pravo da se isti pusti na slobodu i da svoje pravo na dokazivanje svoje nevinosti dokaže bez bilo kakvih pritisaka, propisanih Ustavom BiH, zakonima i drugim propisima-konvencijama“, stoji u saopćenju kojeg potpisuje predsjednik Vijeća roditelja Ermin Hajder.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak