Reakcija Igora Stojanovića na Schmidtovu izjavu: "Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto"

7
Radiosarajevo.ba
Reakcija Igora Stojanovića na Schmidtovu izjavu: "Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto"

Izjava visokog predstavnika Christiana Schmidta u kojoj je izjednačio prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića i presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, izazvala je brojne reakcije i osude.

Na nju je reagirao je i Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH.

"Stavljati u istu ravan ratnog zločinca Ratka Mladića sa Alijom Izetbegovićem je neprihvatljivo. Presuđeni ratni zločinac i predsjednik BiH koji nije ni optužen, njihovo stavljanje u istu ravan je neodgovorno i uvredljivo. Zločin i odbrana zemlje nikada neće biti isto! - naveo je Stojanović.

Sarajevo: Djevojčica (16) preminula na KCUS nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji

Dodao je da "ako se neko ogriješio u ime države Bosne i Hercegovine i činio zločine, poslan je na Sud Bosne i Hercegovine, ili bar mnogi od njih jesu".

"To je bio i stav bh. politike. Za razliku od sljedbenika i naredbodavaca Ratka Mladića koji su bili izvršioci organizovanog ubijanja i zlostavljanja. Nije isto!", naveo je Stojanović, te zaključio:

Ahmed Kulanić osudio izjave Christiana Schmidta: "Nedoraslost karijernog oportuniste"

"Nemaju svi dobru namjeru da od Bosne i Hercegovine napravimo zemlju u kojoj odbrana časti, poštovanje, obrazovanje i povjerenje budu glavni oblici ponašanja, ali nas to ne smije pokolebati. Bosna i Hercegovina iznad svega!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak