Rasterećenje ogromnog voznog parka: Vlada FBiH rješava se četiri automobila

A. D.
Federalna vlada objavila je u posljednjem broju Službenih novina nekoliko odluka koji se odnose na rasterećenje ogromnog voznog parka.

Naime, vozni park Vlade broji oko 800 vozila, a u posljednjim odlukama su naveli kako na korištenje daju dva vozila i to Akademiji nauka i umjetnosti BiH te Federalnom ministarstvu pravde, dok je za druga dva odobrena prodaja.

U odluci Vlade stoji da Akademiji nauka i umjetnosti BiH na korištenje daju limuzinu Audi A6, proizvedene 2008. godine, zapremine motora gotovo 3.000 kubika.

Za realizaciju ove odluka ovlaštena je Služba za zajedničke poslove organa i institucija FBiH.

Federalnom ministarstvu pravde na korištenje se daje VW Passat, koji je proizveden 2012. godine za zapreminom motora od blizu 2.000 kubika.

S druge strane, Vlada FBiH je odlučila prodati dva starija vozila. Jedno je VW Passat iz 2005. godine, a drugo je Hyundai Sonata koje je staro 17 godina,

Prema ranijim odlukama, Vlada je u ovoj godini za nabavku ukupno 17 novih vozila u budžetu izdvojila milion maraka. Također, sredinom godine Vlada je donijela odluku da proda 46 automobila. Prodaja ovih automobila još nije u potpunosti okončana.

Treba napomenuti da je Vlada u toku ove godine bila planirala prodaju luksuznog glisera kupljenog 2008. godine, a čija se vrijednost procjenjuje na oko 150.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak