Crnadak podržao Srbe u OSBiH: Dodikova izjava je štetna, sretan vam 9. januar

Radiosarajevo.ba
Crnadak podržao Srbe u OSBiH: Dodikova izjava je štetna, sretan vam 9. januar

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnadak poslao je pismo svim pripadnicima Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske povodom nedavne izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o pripadnicima Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske.

 "Povodom izjave Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj vam je poručio "da vas ne doživljava kao naše",  kao ministar koji u Savjetu ministara BiH predstavlja Republiku Srpsku, želim vam poručiti da smatram da je ova izjava pogrešna i štetna, te da predstavlja isključivo lični stav gospodina Dodika. Uvjeravam vas da vas narod Republike Srpske doživljava svojim, te da pripadate Republici Srpskoj, jer vi jeste narod i dijelite sve dobro i loše sa narodom Republike Srpske", napisao je Crnadak.

Ističe da je kao nekadašnji zamjenik ministra odbrane iz reda srpskog naroda upoznao mnoge od njihi lično se uvjerio da je među njima mnogo bivših boraca Vojske Republike Srpske, članova porodica poginulih boraca, vrijednih i čestitih ljudi, koji samo žele da u miru rade svoj posao i da se zajedno sa drugim narodima okrenu budućnosti.

"Pozivam vas da nastavite obavljati svoje dužnosti vojnika, podoficira, oficira, generala, civilnih lica i državnih službenika na profesionalan i dostojanstven način, poštujući Dejtonski sporazum i brojne ustavne i zakonske mehanizme zaštite pozicije srpskog naroda i Republike Srpske, kao i njihove uloge u funkcionisanju sistema odbrane u BiH. Poput vaših kolega iz SIPA-e, Granične policije, OBA-e, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te svih drugih iz Republike Srpske zaposlenih u zajedničkim institucijama, najbolje ćete pomoći svom narodu, kao i svim ostalim u BiH, odgovorno radeći svoj posao, poštujući zakone i čuvajući Republiku Srpsku", rekao je on.

Na kraju, čestitam im je dolazeće praznike, a posebno 9. januar, Dan Republike Srpske, "kao dan koji mora da bude dan jedinstva u Republici Srpskoj, a ne dan podjela."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije