Raste temperatura u toku dana, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Raste temperatura u toku dana, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja vikenda

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno, Srebrenica -4; Bijeljina, Sarajevo -3; Sanski Most, Tuzla -2; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac, Zenica -1; Gradačac, Zvornik 0; Livno, Mostar 1; Trebinje 2; Drvar 4; Neum 6; Bjelašnica 7; Bihać 9 stepeni; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 7 do 14 °C.

Kiss the Future: Dokumentarac o opsadi Sarajeva u produkciji Damona i Afflecka stigao na streaming!

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa maglom u nižim dijelovima grada. Tokom dana djelimično smanjenje naoblake. Dnevna temperatura oko 7 °C.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Izvjesna je u unutrašnjosti i pojava magle te porast zagađenja zraka u gradovima. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 22.12.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 7 do 14 °C. 

U petak 23.12.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 7 do 14 °C. 

U subotu 24.12.2022., pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C. 

U nedjelju 25.12.2022., pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak