Ramo Isak na 31. godišnjici 7. muslimanske viteške brigade: 'Na nama je da očuvamo granice BiH'

15
Radiosarajevo.ba

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 31. godišnjice od osnivanja 7. muslimanske viteške brigade Zenica, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Počast poginulim borcima odata je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen obilježju šehidima u zeničkoj vojnoj kasarni u kojoj je bila komanda i sjedište 7.muslimanske brigade.

"Na današnji dan, ali i svakog dana sa posebnim poštovanjem trebamo se sjetiti svih boraca 7. muslimanske viteške brigade Zenica koji su pokazali hrabrost i odlučnost u ratu, a mnogi od njih su svoje živote dali za slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Naša tema | Počela sezona vjenčanja: Provjerili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za vjenčanicu

Na nama je da cijenimo i poštujemo njihovu žrtvu i da očuvamo našu Bosnu i Hercegovinu u postojećim granicama", kazao je ministar Isak.

Ova jedinica dala je veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine, ne samo na području koje je kontrolirao Treći korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine, u čijem je sastavu bila, već i na ostalim ratištima naše države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak