Pušteni nalozi za isplate naknada civilnim žrtvama rata i osobama sa invaliditetom u FBiH

1
Radiosarajevo.ba
Pušteni nalozi za isplate naknada civilnim žrtvama rata i osobama sa invaliditetom u FBiH

U budžetu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za 2024. godinu planirana sredstva za isplate naknada neratnim invalidima i civilnim žrtvama rata iznose ukupno 272 miliona KM, od čega 245 miliona za neratne invalide, a 27 miliona za civilne žrtve rata.

Za augostovske isplate ovih naknada u budžetu je izdvojeno nešto više od 23 miliona KM.

Za isplate naknada civilnih žrtava rata za mjesec august 2024. godine izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 2.061.199 KM, dok je za neratne invalidnine izdvojeno ukupno 21.902.000 KM.

Pucnjava u školi u SAD-u: Najmanje dvoje poginulih?

Federalno ministarstvo finansija naloge za isplatu naknada civilnim žrtvama rata i neratne invalidnine pustit će do 10.01.2023. godine, što je praksa koja je u primjeni od oktobra prošle godine s kojom nastojimo da sve naknade iz našeg resora imaju tačne i redovne termine isplate iz ovog ministarstva, stoji u saopćenju resornog ministarstva, saopšteno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak