Ćamil Duraković podnio prijavu protiv novinara RTRS-a zbog poricanja genocida

12
Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković podnio prijavu protiv novinara RTRS-a zbog poricanja genocida

Prvu krivičnu prijavu za negiranje genocida, podnio je aktuelni predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica, Ćamil Duraković.

Prijavu je podnio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv novinara RTRS-a, Branimira Đuričića, novinara RTRS-a i predstavnika udruženja novinara iz RS-a.

On je svoju prijavu objavio i na društvenoj mreži Facebook, uz poruku građanima: "Napisao prvu krivičnu prijavu…, a vi?"

Podsjetimo, Tužilaštvu BiH je već podneseno nekoliko prijava za negiranje genocida.

"Zakon koji je donio visoki predstavnik Valentin Inzko, stupio je na snagu. Mi već imamo nekoliko prijava protiv određenih pojedinaca. Ne možemo govoriti o kome se radi, ono što možemo potvrditi jeste i da su građani podnijeli prijave", kazao je nedavno za portal Radiosarajevo.ba Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Prijave su uslijedile nakon odluke Valentina Inzka, kada je nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH prema kojim je za negiranje genocida i drugih raznih zločina sa prostora Bosne i Hercegovine moguće dobiti od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak