Protiv Osmana Kozlića podignuta optužnica za krivično djelo 'Nesavjestan rad u službi'

1
Radiosarajevo.ba
Protiv Osmana Kozlića podignuta optužnica za krivično djelo 'Nesavjestan rad u službi'

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je 7. decembra ove godine podiglo optužnicu protiv bivšeg banjalučkog muftije, Osmana Kozlića, i nekadašnjeg predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, Kasima Mujičića. Optužnica također obuhvata i dvije druge osobe, Almira Hodžića i Muhedina Spahića.

Prema saopštenju iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Osman Kozlić i Kasim Mujičić optuženi su za krivično djelo "Nesavjestan rad u službi".

Almir Hodžić se suočava s optužbom za krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", dok se Muhedin Spahić tereti za krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" i krivično djelo "Falsifikovanje i uništavanje službene isprave" u vezi sa stavom 3. Krivičnog zakona bh. entiteta RS.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Prethodno su službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu prošle godine, navodeći postojanje osnova sumnje da su osumnjičeni počinili dva krivična djela i nanijeli materijalnu štetu od 1,5 miliona KM.

Osman Kozlić je razriješen dužnosti muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Europu, 10. septembra 2020. godine, smijenjen zbog propusta u radu na mjestu banjalučkog muftije, kako je navedeno u odluci reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Optužnica je sada proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak