Pripremite kišobrane, stiže snijeg: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane, stiže snijeg: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do vikenda
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan-sedlo 0, Sarajevo 3, Bugojno, Gradačac, Jajce i Livno 4, Bihać, Sanski Most i Zenica 5, Tuzla 6, Grude 7, Mostar 8, Neum 12 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u višim područjima sa snijegom. Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavine. U Hercegovini obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, a u Hercegovini umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim dijelovima grada je moguć snijeg ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je nepovoljna. Kiša i snijeg, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. Krajem dana, negativni uticaj promjene će oslabiti.

Objavljena je i prognoza do petka:

U četvrtak 07.01.2021., jutro sunčano sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Hercegovini je moguća kiša. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 °C.

U petak 08.01.2021., oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama Bosne je moguć snijeg ili susnježica, osim na krajnjem sjeveru. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 °C.

U subotu 09.01.2021., oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na jugu od 2 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 9 °C, najavili su iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak