Preminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa

S neizmjernom tugom i bolom obavještavamo javnost da je dr.sc. Muhamed Šaćiragić, predsjednik Nadzornog odbora i dugogodišnji direktor Centrotransa, jutros preminuo u Sarajevu u 75 godini, objavila je kompanija Centrotrans.

Muhamed je svoj radni vijek, od skoro 50 godina, proveo u kompaniji Centrotrans. Bio je veliki vizionar i ključna figura u razvoju i obnovi ratom porušenog Centrotransa. Zajedno sa saradnicima, nakon rata, postupno je obnavljao vozni park i osigurao brojna radna mjesta te postavio temelje za dostignuće Centrotransa kako danas funkcionira. Od momenta penzioniranja uspješno je obnašao funkciju predsjednika Nadzornog odbora.

Dr. Muhamed Šaćiragić dao je ogroman doprinos razvoju i unapređenju saobraćaja u bivšoj Jugoslaviji i Bosni i Hercegovini. Bio je pokretač obnavljanja komorskog djelovanja u BiH i jedan od osnivača Udruženja poslodavaca F BiH. Dobitnik je više priznanja za doprinos razvoju privrede te organizaciji i funkcioniranju sportskih kolektiva i saveza u Bosni i Hercegovini.

FK Sarajevo uputilo poziv Nogometnom savezu BiH: 'Bez odlaganja trebate izaći u javnost'

Mjesto i vrijeme komemoracije, kao i termin ukopa rahmetli Muhameda Šaćiragića bit će naknadno objavljen.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba izražava saučešće porodici Muhameda Šaćiragića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak