Preko granice pokušao prenijeti šest kutija testosterona kupljenih u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Preko granice pokušao prenijeti šest kutija testosterona kupljenih u BiH

Granična policija je na prijelazu Slavonski Šamac kod 25-godišnjaka otkrila šest kutija s ukupno 30 ampula testosterona.

Testosteron, čija je upotreba u sportu zabranjena, vozač je kupio u apoteci na području Bosne i Hercegovine.

Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava, navodi Večernji.hr

Na današnji dan rođen veliki Đorđe Balašević: Njegove pjesme žive u našim srcima

Policija će kazneno prijaviti 25-godišnjaka koji je u Hrvatsku pokušao unijeti šest kutija testosterona. Kako se navodi u saopćenju policijske uprave, u nedjelju, 12. marta na graničnom prijelazu Slavonski Šamac na ulazu u Republiku Hrvatsku policijski i carinski službenici kontrolisali su i 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao privatnim automobilom njemačkih registracija.

Pritom pregleda je u putnoj torbi vozača nađeno i oduzeto šest kutija s ukupno 30 ampula testosterona, koje se nalaze na listi supstanci zabranjenih u sportu, a koje je vozač kupio u apoteci na području Bosne i Hercegovine i pokušao prenijeti preko graničnog prijelaza.

Pokušao prenijeti cigarete i rakije preko hrvatske granice i platio kaznu od 14.600 eura!

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa supstanci zabranjenih u sportu Općinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak