Predstavljena knjiga Dragana Čovića "Iznad crte"

12
Fena

Četiri toma knjige "Iznad crte" autora Dragana Čovića, aktuelnog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, predstavljena su danas u Sarajevu.

Ediciju "Iznad crte" čine četiri sveske: Moja vizija europske Bosne i Hercegovine, Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima, Dva desetljeća medijskog dijaloga i Susreti s visokim dužnosnicima. Prva knjiga izišla je iz štampe u septembru 2018. godine, a posljednja, četvrta, u junu 2021. godine, piše Fena.

Čović je izrazio nadu da su uspjeli bh. javnosti predstaviti plod zajedničkog rada zadnja dva desetljeća na političkoj sceni BiH.

„Prva knjiga nema broja, jer smo mislili da će biti samo jedna, a na kraju smo dobili četiri koje na vjerodostojan način govore o tome što smo radili, govorili, s kim smo se susretali i kako smo se ponašali tih 25 godina kada je u pitanju politički život onih političkih opcija koje predstavljam“, pojasnio je Čović.

Kada su započeli taj projekt, dodao je Čović, broj dokumenata je bio toliko veliki da im je trebalo šest do sedam hiljada stranica.

„Od srca hvala svima koji su pomagali da otrgnemo od zaborava ono što je urađeno, napisano i kazano, a primarno Ivi Čolaku i Tonki Krešić Gagro koji su sa mnoštvom saradnika uspjeli napraviti izuzetno dobar materijal za sve koji žele čuti, nešto znati o tome kako se razmišljalo u BiH zadnjih 20 godina u različitim fazama traženja europske budućnosti“, kazao je Čović.

Čović naglašava da u knjigama nisu 'zamaglili' opredijeljenost za europsku budućnost BiH.

„Određene stvari nikad nismo mogli izmijeniti u izričaju, to su domovina Bosna i Hercegovina, njena evropska budućnost, jednakost svih konstitutivnih naroda i njegovo legitimno predstavljanje“, zaključio je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak