Predsjedništvo BiH daje 200.000 KM za dva automobila: Ovo su detalji tendera

12
Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH daje 200.000 KM za dva automobila: Ovo su detalji tendera

Predsjedništvo BiH izdvojit će oko 200.000 KM za kupovinu dva nova luksuzna automobila.

Tender za realizaciju ovog posla vrijedan je 170.940 KM bez PDV-a ili oko 200.000 KM, što znači da će na kupovinu jednog vozila biti potrošeno u prosjeku po 100.000 KM.

Tenderom se traže dva nova vozila proizvedena ove godine, crne metalik boje, sa turbo dizel motorom pogonske snage minimalno 140 KW, automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove.

Reis Kavazović na dženazi u Jablanici: 'Naša trajna obaveza je prema šehidima i njihovim porodicama'

Od opreme automobili, između ostalog, moraju imati kameru za parkiranje naprijed i nazad, senzor za prepoznavanje saobraćajnih znakova, višebojnu digitalnu instrument tablu sa podešavanjima različitih profila, bočne vazdušne jastuke te vazdušne jastuke za koljena vozača.

Zainteresovani ponuđači treba da osiguraju i garantni rok od 48 mjeseci ili 120.000 pređenih kilometara ili onaj koji garantuje proizvođač vozila.

Također, moraju dokazati da im u zadnjih šest mjeseci nisu bili blokirani transakcioni račun.

"Ponuđač mora biti proizvođač, generalni zastupnik ili ovlašteni distriburter za ponuđena vozila", precizirano je u tenderskoj dokumenetaciji uz napomenu da moraju imati servis za servisiranje vozila u BiH.

Rok za dostavljanje ponuda je 5. novembar, a kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena. Rok isporuke 30 dana od obostranog potpisivanja ugovora.

Nabavka ovih automobila je naknadno ubačena u plan javnih nabavki Predsjedništva BiH i to dan nakon lokalnih izbora u BiH, javlja Capital.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH je prošle godine potrošilo skoro pola miliona maraka za dva nova vozila za članovie Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i Željka Komšić.

Kako je tada pisao portal Valter, limuzina od 318.000 KM pripala Željki Cvijanović, dok se Komšić zadovoljio nešto skromnijim, 164.000 skupim SUV-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak