Pratite vremensku prognozu: Stiže naoblačenje sa kišom, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Pratite vremensku prognozu: Stiže naoblačenje sa kišom, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine

U četvrtak ujutro, 10. oktobra, provladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Lokalno je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Banja Luka, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 12; Doboj, Sokolac i Zenica 13; Široki Brijeg 14; Drvar 15; Livno, Mostar i Trebinje 16; Bugojno, Gradačac i Srebrenica 17; Jajce i Sarajevo 19; Neum 20; Bihać 21°C.

Danas će veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu širom zemlje se očekuje tokom noći na petak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

Velika potraga u BiH: Majka tvrdi da je kćerka ušla u automobil ispred škole i nestala?

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.


BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, pretežno zbog stabilnijeg vremena. Pri tome će opšta slika biti relativno povoljna, s obzirom da će temperature, usljed južine i priticanja toplijeg zraka, dostizati neuobičajeno visoke vrijednosti, što bi moglo uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, dekoncentracije, lošijeg raspoloženja. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 11. 10. 2024. od ranih jutarnjih sati kiša se premješta sa zapada prema istoku zemlje. Lokalno će biti i jačih pljuskova. Većina padavina je dio prijepodneva. U drugom dijelu dana slaba kiša može padati lokalno po Hercegovini i centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. 

U subotu 12. 10. 2024. u Bosni više niske oblačnosti će biti prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove i magle. U Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C.

Kao da se nebo otvorilo nad BiH: Meteorolozi najavljuju jaču kišu, evo kada će biti najgore

U nedjelju 13. 10. 2024. preovladavaće sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će magle i niske oblačnosti. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C. 

U ponedjeljak 14. 10. 2024. u Bosni se očekuje prolazno naoblačenje prije podne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak