Poznat identitet muškaraca koji je provocirao Bošnjake u Vlasenici?

13
Radiosarajevo.ba

Policijska uprava Zvornik oglasila se danas, 7. januara saopštenjem za javnost, a u vezi sa jučerašnjim prijetnjama i vrijeđanju Bošnjaka u Vlasenici.

"Policijska stanica Vlasenica je 6. januara 2024. zaprimila prijavu od lica K.B. iz Vlasenice da je 5. januara 2024. godine oko 16.40 sati, u mjestu Drum, općina Vlasenica došlo do vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od lica G. E. iz Vlasenice", navodi se u saopštenju.

Kako je od Bošnjaka u Vlasenici doznala ugledna reporterka Almasa Hadžić, o čemu piše za Politički, riječ je o muškarcu imena Goran Erkić.

Crna Gora: U Budvi uhapšene dvije državljanke BiH

Sagovornik iz Vlasenice otkriva da je Erkić rođen 1995. godine, "a samo pogledajte video klipove koji pokazuju s koliko strasti ovaj čovjek pjeva nacionalističke pjesme". 

Sagovornik je takođe istaknuo da su se jutros, u znak proslave Božića, u Vlasenici mogli čuti pucnji i iz automatskog oružja.

Oglasila se zvornička policija nakon provokacija u Vlasenici: "Poduzimamo mjere"

Isto ime navodi i Bakira Hasečić, koja dodaje da je dotični svojevremeno istjeran iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine zbog javnog pjevanja nacionalističkih pjesama i veličanja ratnih zločinaca.

Goran Erkić navodno je otišao da radi privremeno u Njemačku, ali se vratio i širi fašističku ideologiju.

U medijima je u subotu objavljen snimak nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika na kojem je snimljena kolona automobila, a iz jednog od njih se čuje "ustajte balije". 

Nedugo potom stigao je snimak i iz Potočara gdje je iz kolone vozila, pod pratnjom MUP-a RS, pucano ispred kuća bošnjačkih povratnika. Taj snimak pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak