Povodom nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji: Oglasilo se Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS

13
Radiosarajevo.ba
Povodom nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji: Oglasilo se Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS

Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS je u petak, 18. oktobra 2024. godine izdalo saopćenje u kojem iskazuje duboku zabrinutost zbog nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji. 

Saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Ministarstvo za odgoj i obrazovanje primilo je informaciju o događajima nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji i iskazujemo duboku zabrinutost. Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja nad djecom ili među njima te naglašavamo da takva ponašanja zahtijevaju ozbiljnu pažnju svih profesionalaca u obrazovnom sistemu, porodice i šire zajednice.

Vidjela Liama Paynea minute prije pada: 'Pozvao nas je na maženje, a onda je nju zgrabio za vrat'

Škola osigurava postupanje u skladu sa pravilnicima koji su na snazi kako bi se utvrdile sve okolnosti i kako bi reakcije bile adekvatne. Upućujemo snažan apel medijima da se suzdrže od špekulacija o motivima dok nadležne institucije ne utvrde okolnosti ovih događaja", navodi se u saopćenju resornog ministarstva."

Podsjećamo, u sarajevskoj gimnaziji, učenici starijih razreda tukli su mlađe učenike u muškom toaletu za vrijeme školskih odmora sa kaiševima.

Za portal Radiosarajevo.ba, informaciju da se vodi istraga je potvrdila glasnogovornica Mersiha Novalić, koja je rekla da "Roditelj maloljetnog učenika je prijavio u PU Stari Grad da je njegov sin bio žrtva fizičkog napada drugih, starijih učenika, kojom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Još uvijek se čeka više detalja, ali prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal, dječaci su se međusobno tukli kaiševima, ali do okončanja istrage, neće biti poznato da li je uključeno vršnjačko nasilje ili drugi faktori istog. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak