Povećava se broj novozaraženih u Općoj bolnici: Na hospitalizaciji 62 pacijenta

0
Radiosarajevo.ba

U protekla 24 sata u Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ pregledana su 34 pacijenta i pruženo 85 usluga, a 12 ih je primljeno na bolničko liječenje.

U Covid odjel primljeno je 12 pacijenata, 4 su otpuštena kući. Ukupno jutrošnje stanje hospitaliziranih u Covid odjelu iznosi 62 srednje teška i teška pacijenata, od kojih je 4 na intenzivnoj njezi, a 1 na respiratoru.

Covid tim Opće bolnice održao je online briefing s vrhunskim stručnjacima iz iz Ichilov bolnice u Tel Avivu, sa kojima su razmijenili iskustva u liječenju
pacijenata od koronavirusa.

Prof. Nadir Arber, specijalista interne medicine i gastroenterologije i direktor Integriranog centra za prevenciju raka i dr. Shiran Shapira, direktor Laboratorija za molekularnu biologiju u Centru za dijagnozu i prevenciju raka u bolnici Ichilov, informisali su, pored ostalog, sarajevske kolege o najsavremenijim saznanjima i terapiji kojom liječe svoje pacijente kako bi se zaustavila citokinska oluja kao posljedica COVID-19.

Inače, tokom prethodnog dana u ne-covid odjele Opće bolnice 56 pacijenata je primljeno na hospitalizaciju, a 45 je otpušteno kući.Urađene su 32 operacije i to 3 hitne, 17 planiranih i 12 ambulantnih. Ukupno je urađeno 1304 pregleda i pruženo 5211 usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak