Potvrđeno: Hotel Europa otkazao prijem povodom godišnjice napada Hamasa

18
A. S.
Potvrđeno: Hotel Europa otkazao prijem povodom godišnjice napada Hamasa

U našem hotelu neće biti održan najavljeni prijem povodom godišnjice Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra prošle godine, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz hotela Europa u Sarajevu.

"Kada smo saznali o čemu se radi, naravno, da ćemo slijediti instrukcije sigurnosnih službi i da smo otkazali događaj. Jedna kompanija je bila rezervisala salu, ali nismo znali o čemu se radi. Kada smo saznali, događaj je otkazan", dodali su iz hotela Europa za naš portal.

Prema inforacijama našeg portala, riječ je o kompanija Aluminij Industries iz Mostara.

Magazinović u Strasbourgu: "Bosni i Hercegovini je potrebna međunarodna podrška"

Ambasada Izraela i Privredna komora države Izrael u BiH 15. oktobra u Sarajevu najavili su prijem, a u pozivnici je navedeno da se prijem održava povodom godišnjice Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Podsjetimo, i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, oglasila se povodom najave da Ambasada Izraela u glavnom gradu BiH namjerava organizovati izložbu i prijem povodom 7. oktobra i terorističkog akta Hamasa.

U saopćenju je naglasila kako je za to saznala iz medija.

"Osjećam obavezu da javno osudim bilo kakav čin koji jednostrano prikazuje patnje jednog naroda, dok se paralelno ignoriše genocid u Gazi i tragedija koju palestinski narod prolazi", kazala je Karić.

Nakon Hamasovog napada 7. oktobra na Izrael i odvođenje talaca koje Izrael traži započela invazija Izraela na Pojas Gaze i pod izgovorom obračunavanja s Hamasom ubijeno je više od 40.000 građana, od čega je oko 17.000 djece u Pojasu Gaze.

Benjamina Karić o najavi izraelske izložbe u Sarajevu: "Moralni paradoks i provokacija gradu"

Libanska jedinica za upravljanje rizicima od katastrofa u srijedu, 2. oktobra, objavila je da je 1.873 ljudi ubijeno, a 9.134 ranjeno kao rezultat izraelskih napada od 8. oktobra prošle godine.

“Broj raseljenih sa područja izloženih izraelskoj agresiji premašio je milion, uključujući 155.600 registriranih u skloništima”, navodi se u izvještaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak