Potvrđeno: Adin Memić predat Tužilaštvu KS zbog pokušaja ubistva na Džidžikovcu

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Adin Memić predat Tužilaštvu KS zbog pokušaja ubistva na Džidžikovcu

Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je Adin Memić koji je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo u pokušaju" u ulici Džidžikovac 22. januara u večernjim satima.

Adin Memić osumnjičen je da je u ugostiteljskom objektu "Que Pasa?" došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, pri čemu su dvije osobe ranjene. Jedna od njih je zadobila teške tjelesne povrede koje su opasne po život. 

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Džidžikovac, 22. januara, došlo je do pucnjave u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a za A. M. (23) je bila u utorak, 23. januara, raspisana potraga.

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Povrijeđena su dva 23-godišnjaka, a jednom se ljekari bore za život na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"Prvom su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i on je zbrinut na KCUS", saopćeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak