Porezna uprava FBiH tokom prošlog vikenda zapečatila 26 objekata

0
Radiosarajevo.ba
Porezna uprava FBiH tokom prošlog vikenda zapečatila 26 objekata

S ciljem suzbijanja rada na crno, Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine tokom prošlog vikenda provodi brze inspekcijske nadzore.

Tako je na području Sarajeva, Mostara, Neuma, Međugorja i Orašja, Porezna uprava FBiH izvršila 284 brze kontrole u kojima je, prema preliminarnim izvještajima otkrila 98 neprijavljenih radnika, 25 obaveznika koji su radili bez odobrenja za rad kao i 94 obaveznika koji nisu izdavali račune.

"Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 26 objekata i izdan 191 prekršajni nalog sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 391.850 KM", navode iz Porezne uprave FBiH.

Stolački cener ruši sve rekorde

Dodaju kako će konačni rezultati kontrola koje su provedene za vikend biti objavljeni naknadno.

"Porezna uprava FBiH će i u narednim danima nastaviti s ovim aktivnostima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim propisima kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, a PUFBiH ne bi primoravali da primjenjuje sankcije", zaključili su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak