Policija identifikovala šest osoba: Sumnjiče se za nasilničko ponašanje na planini Igman

0
Radiosarajevo.ba
Policija identifikovala šest osoba: Sumnjiče se za nasilničko ponašanje na planini Igman

Policija je izdala novo saopćenje u vezi fizičkog obračuna koji se desio na terasi ugostiteljskog objekta na planini Igman u blizini Sarajeva.

U nedjelju, 28. jula 2024. godine u 18.40 sati u službene prostorije PU Hadžići i Trnovo pristupio je A.B. iz Sarajeva, te prijavio fizički napad koji je na štetu njega i članove njegove porodice izvršen istog dana u 14,45 sati, za vrijeme dok su se nalazili na terasi ljetne bašte ugostiteljskog objekta na Velikom polju na Igmanu, od strane više osoba.

Obaviještena je dežurna tužiteljica KTKS koja je predmetni događaj okvalifikovala kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH).

Dodik ponovo bulazni i vrijeđa: 'Bošnjaci finansiraju Murphya, dobio sam informacije iz SIPA-e'

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Hadžići i Trnovo su operativnim radom na terenu identifikovali ukupno šest osoba koje se mogu dovesti u vezu s ovim događajem.

Nad šest osoba: N.H. (1999), S.R. (1969), S.R. (1973), H.H. (1965) i A.R. (1973) iz Sarajeva i E.G. (1999) iz Švedske, izvršena je kriminalistička obrada, te će protiv njih Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, nakon kompletiranja materijala, biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak