Pokrenuta inicijativa da se ulica u Sarajevu nazove po Michaelu Schumacheru

4
Radiosarajevo.ba
Pokrenuta inicijativa da se ulica u Sarajevu nazove po Michaelu Schumacheru

Građani Sarajeva pokrenuli su inicijativu da vozač Formule 1 Michael Schumacher dobije ulicu u Sarajevu. Cilj peticije je da se preimenuje područje A transverzale koja se nalazi na Dobrinji.

Kako su naveli, ovom peticijom žele dati podršku izmjeni dijela naziva ulice u Općini Novi Grad Sarajevo "A Transferzala" u novi naziv ulice "Transferzala Michael Schumacher".

Razlog pokretanja online peticije je, kako ističu, zato što je Michael Schumacher došao u Sarajevo 1996. i 1998. godine da posjeti svu djecu koja su preživjela strahote rata i donio poklone da vrati djeci osmjeh na lice.

Obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva: "Agresija na BiH nije stala. I dalje traje"

Finansirao je opremanje kabineta za izradu ortopedskih pomagala za amputirce, preko raznih udruženja je finansirao i druge projekte za pomoć djeci Sarajeva, mnogu djecu koja su bila teško ranjena u ratu odveo je na dalje liječenje i rehabilitaciju u Njemačku i nije želio da njegove posjete budu politički i medijiski praćene, jer je "došao srcem a ne zbog javnog eksponiranja i publicitete."

Podsjećamo, mladi ljudi iz Sarajeva uputili su inicijativu Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, da A transverzala u ovoj Općini dobije naziv po Michaelu Schumacheru. Vijećnici su jednoglasno podržali ovu inicijativu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak