Pogledajte privođenje monstruma koji je brutalno ubio psa Medu

11
Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje monstruma koji je brutalno ubio psa Medu

Bosanskohercegovačka javnost potresena je stravičnim snimcima iz Istočnog Sarajeva gdje je muškarac Aleksandar Matić upucao psa, zavezao ga za traktor, te vukao po ulici, a potom i pokušao živog zakopati.

Muškarac iz Istočnog Sarajeva, uhapšen je ranije u nedjelju, 22. septembra, nakon što je svezao psa za traktor i vukao ga po ulici.

Informaciju su za medije potvrdili iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Prema riječima glasnogovornice PU Istočno Sarajevo Vesne Stokanović, protiv uhapšenog muškarca pokrenute su zakonske mjere i odmah je uhapšen.

Na čiji poziv će se Schmidt pojaviti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Kovačević?

Ovaj tragičan incident izazvao je osude brojnih udruženja za zaštitu životinja i građana, koji su se odlučili okupiti na mirnim protestima ispred Zemaljskog muzeja 28. septembra, u vremenu od 12 do 14 sati.

"Cilj skupa je izmjena i dopuna postojećeg zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, stop zlostavljanju! Dođite u što većem broju i, ako možete, ponijeti transparent ili uraditi bedž sa slikom Mede", poručuju organizatori putem društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak