Pogledajte kako teku radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba

Rekonstrukcija tramvajske pruge u Sarajevu od Nedžarića do Ilidže u dužini po 3,5 kilometara u oba smjera počela je 26. augusta.

27. novembra počela je rekonstrukcija tramvajske pruge od Nedžarića do Remize na Otoci.

Nakon ovoga bi trebala biti rekonstruisana pruga do Marijin-Dvora. Ukupno će biti rekonstruisano 21,4 kilometra pruge, a za šta je kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osigurano 20,4 miliona eura.

Podnesena krivična prijava protiv Jelene Trivić

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge, zatvara se raskrsnica u Nedžarićima

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je na društvenim mrežama podijelio video na kojem se vidi u kojoj su fazi radovi na pruzi.

"Idemo dalje", napisao je kratko Šteta u opisu videa.

Zbog radova je do 22. juna 2022. godine, privremeno izmijenjen saobraćaj na raskrsnici saobraćajnica 10 transverzala i Džemala Bijedića.

Privremena izmjena režima podrazumijeva potpunu obustavu saobraćaja na dijelu prelaska preko tramvajskih šina na raskrsnici kod Studentskog doma Nedžarići.

Alternativni pravac iz pravca Baščaršije je: Džemala Bijedića - 11 transverzala - Džemala Bijedića, a iz pravca Ilidže: Džemala Bijedića - Bulevar Meše Selimovića - IX transverzala.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak