Pogledajte kako pripadnici OSBiH pomažu u otklanjaju posljedica razornih poplava i klizišta u BiH

0
Radiosarajevo.ba

Treći dan Oružane snage Bosne i Hercegovine sa svim potrebnim resursima otklanjaju posljedice razornih poplava i klizišta u najugroženijim dijelovima naše zemlje.

Danas inžinjerijske jedinice, služba traganja i spašavanja unesrećenih, helikopterski skvadron, pješadija sa logističkom podrškom, djeluju u skladu sa planom Kriznog štaba.

Danas, kao i jučer, pripadnici OSBiH su angažovani u opštinama Konjic i Jablanica na raščišćavanju putnih komunikacija. U općini Kiseljak od jučer su angaživani pripadnici OS BiH, na raščišćavanju ruševina izazvanih poplavama.

Pogledajte kako izgleda Seonica prije i poslije katastrofe: Poplave ostavile za sobom pustoš i tugu

Dostavljena su i četiri vojna agregata opštini Konjic, radi uspostave struje u ugroženim područjima.

"U toku jučerašnjeg dana, naše pripadnike su posjetili zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Mirsad Ahmić i brigadir Jasmin Čajić, kako bi sagledali okolnosti u kojima vojnici rade, te najnužnije potrebe.

Oružane snage BiH, kao i sada, nebrojeno puta su pokazali izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i nesebičnu želju za pomoć svim građanima BiH kad je to potrebno", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.  

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak